Китай може відкрити ринок для української курятини до кінця року

02.10.2019 | 13:31

(mind) Українські виробники курятину можуть отримати вигоду від нестачі м’яса в Китаї. Про це повідомляє Bloomberg. 

За словами заступника міністра економіки Тараса Качки, українська сторона уже працює зі своїми китайськими колегами над початком експорту птиці в КНР. Він налаштований оптимістично, що угоду може бути досягнуто до кінця року.

Найбільший український виробник м'яса птиці, компанія «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка, також сподівається, що Китай скоро розпочне імпорт.

«У них є нестача, сказав Косюк. – Вони почнуть споживати все більше і більше курятини».

Китай відкриває нові ринки для м'яса після того, як його поголів'я свиней було знищено африканською чутою свиней. За оцінками Rabobank, за останній рік країна втратила половину поголів'я. Очікується, що це підвищить попит на інші види м'яса по мірі росту цін на свинину і може ознаменувати зрушення у споживанні.

Видання також повідомляє, що українські поставки курятини виросли за 10 років у 10 разів.

За даними США, експорт птиці з України подвоївся з 2015 року і, згідно з прогнозами, цього року країна відвантажить близько 350 000 тонн. Україна займає сьоме місце в світі за обсягами експорту.


Другие новости раздела

Последние новости