Виробництво сиру в Україні продовжує скорочуватися

11.08.2020

(ІНФАГРО) На українському ринку сиру позитивних змін поки що мало.  Продажі сиру в поточному році зросли, але сталося це виключно за рахунок імпорту.  

Виробникам сиру довелося віддати третину ринку постачальникам європейського товару.  Конкурувати з продавцями товару з ЄС досить складно – у них і ціна нижча, і асортимент інший.  Навіть при нинішній вартості гривні собівартість імпорту сирів залишається досить низькою і вітчизняні сири конкуренції не витримують.

За попередніми оцінками, споживання сичужних сирів (разом з сирними продуктами) в Україні в першому півріччі зросло на 14%.  І якби не «зліт» імпорту, то і випуск вітчизняних сирів міг би значно збільшитися.  За результатами січня-червня доводиться констатувати падіння виробництва на 6% до 60,5 тис. т. Результати червня 9,5 тис. т (сичужний сир + сирний продукт), що на 10% менше травневого показника.

З урахуванням всіх факторів прогнозується подальше падіння виробництва сиру і в другому півріччі.

Последние новости